Preview Mode Links will not work in preview mode

Elektrikerpodden

May 29, 2022

Varma kablar kostar! Kabelexpert Jonas, från Nexans, förklarar varför. Med hjälp av Nexans digitala dimensioneringsverktyg Ecocalc, kan man enkelt beräkna besparing, återbetalningstid och minskat koldioxidutsläpp. Testa!  ----> Ecocalc från Nexans

Tre blivande elektriker tar över podden: Linnea, Lisa och...


May 20, 2022

DÅ VA DET MÅNDÁ IGEN: 
Belysning med Ida Raymondson från @hidealite 🤩

Vi går igenom buzwords som tex. lumen och lux. Vad är skillnaden?!🫣 Candela(???!!) 
Elektriker säljer och installerar ljussättning/belysning nästintill varenda vecka. MEN har vi koll på tugget..??? Nja, inte alltid kanske. 
Det här...


May 15, 2022

Ny vecka och träff med ny installatör: https://ivelid-el.se/,  Rickard Ivelid från Växjö: Från restaurangbranschen till auktoriserad elinstallatör. Konstigt eller smart? Vad tar han med sig från 10 år inom en helt annan bransch? Tack till våra fantastiska samarbetspartners:

Skyltdirect

Garo E-mobility


May 8, 2022

Har du läst in auktorisationen? 🥸 Auktorisation - denna tunga titel som gör att vi kan stå på egna ben. Men är det bara då vi ska gå auktorisationsutbildningen, när vi ska testa våra egna vingar och starta eget?
Detta diskuterar vi i dagens teknikavsnitt. Vi går igenom vad det egentligen innebär att...


May 4, 2022

NYHET – Beräkning av energieffektivitet.

En fantastiskt bra funktion är nu släppt i El-Vis och går att hitta i vårt program för kabeldimensionering. Räkna ut energiförluster och koldioxidutsläpp i den aktuella kabeln och jämför med upp till två andra kablar för att se besparingar och...